Bengal | Disertatie asupra rasei | FelisBengal®

Pisoi bengal | Queen - Snow | Stud - Golden Age

Majoritatea celor care vad intr-o fotografie sau videoclip sunt atrasi doar de blana patata  a pisicii Bengal. Putini dintre ei sunt informati si stiu ce inseamna cu adevarat o pisica Bengal.

Sa lamurim faptul ca ele au fost create in dorinta de a avea un cvasi- animal salbatic in stilul leopardului in propriul apartament/casa. Din acest motiv, standardul rasei Bengaleze/Bengal doreste o asemanare cat mai mare intre o pisica SBT de orice grad ( pui din a 5 – 6 a sau a 12 generatie posthibrida) cu Pisica Leopard Asiatica (ALC) . Din acest motiv,  Bengalul/Bengaleza trebuie sa aiba atat trasaturile morfologice cat si comportamentul cat mai apropiat de al acestuia.

Bengal | Felisbengal Ramses

Culoarea si desenul ALC pe care il puteti gasi pe internet, va vor lamuri asupra claritatii desenului, a constrastului si a marimii petelor. In general atat ALC –ul cat si F-urile sunt spotted sau arrow-head. Multi crescatori au dorit in functie de imaginatia fiecaruia sa obtina pisici cu desene si culoare apropiate de leoparzi, leopardul zapezilor, ocelot si mai nou toygers chiar tigrii (Toyger  = hybrid Bengal/Bengaleza x pisici domestice) dar s-a pierdut din vedere scopul primar si singurul dorit de standard si anume ca o pisica este cu atat mai bine apreciata in expozitie cu cat este mai aproape de standardul rasei – in acest caz este de dorit sa semene cat mai mult cu Pisica Leopard Asiatica (ALC).

Rozetele imense nesustinute de un corp wild  adica : urechile lungi si ascutite in locul celor mari in baza relativ scurte si cu varful rotunjit,  ochii plasati mai spre bot si cu o distanta mai mare decat cea la pisica, nasul larg si roz, barbia puternica, gatul lung si suplu, supletea si lungimea corpului, picioarele posterioare mai inalte decat cele anterioare, coda mai scurta si groasa si nu in ultimul rand calitatea parului care trebuie sa fie cat mai scurt si de o finite extrema + temperament specific rasei, sunt doar pisici obisnuite cu pete mari care nu au legatura cu standardul rasei Bengal/Bengaleze si implicit cu Pisica Leopard Asiatica (ALC).

Asian leopard cats ALC | Sher&Khan


Marii crescatori de pisica Bengal/Bengaleza, cum ar fi Marc King care si-a adus aportul la ameliorarea rasei Bengal/Bengaleze, au urmarit chiar selectia unor exemplare de Bengal/Bengaleza cu zonele albe prezente la ALC  in programul lor de selectie, obtinand white chest Bengal.

Va recomand sa studiati standardul unei rase, sa-l asimilati si abia apoi sa alegeti.
Pisica Bengal/Bengaleza trebuie sa fie un ALC care sa aiba toleranta si blandetea unei pisici domestice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: