Forum

Notifications
Clear all

Disertatie asupra rasei Bengaleze/Bengal

8 Posts
6 Users
0 Likes
4,153 Views
(@cipriana)
Active Member Admin
Joined: 8 ani ago
Posts: 13
Topic starter  

Majoritatea celor care vad intr-o fotografie sau videoclip sunt atrasi doar de blana patata  a pisicii Bengaleze/Bengal. Putini dintre ei sunt informati si stiu ce inseamna cu adevarat o pisica Bengaleza/Bengal.

Sa lamurim faptul ca ele au fost create in dorinta de a avea un cvasi- animal salbatic in stilul leopardului in propriul apartament/casa. Din acest motiv, standardul rasei Bengaleze/Bengal doreste o asemanare cat mai mare intre o pisica SBT de orice grad ( pui din a 5 - 6 a sau a 12 generatie posthibrida) cu Pisica Leopard Asiatica (ALC) . Din acest motiv,  Bengalul/Bengaleza trebuie sa aiba atat trasaturile morfologice cat si comportamentul cat mai apropiat de al acestuia.

Culoarea si desenul ALC pe care il puteti gasi pe internet, va vor lamuri asupra claritatii desenului, a constrastului si a marimii petelor. In general atat ALC –ul cat si F-urile sunt spotted sau arrow-head. Multi crescatori au dorit in functie de imaginatia fiecaruia sa obtina pisici cu desene si culoare apropiate de leoparzi, leopardul zapezilor, ocelot si mai nou toygers chiar tigrii (Toyger  = hybrid Bengal/Bengaleza x pisici domestice) dar s-a pierdut din vedere scopul primar si singurul dorit de standard si anume ca o pisica este cu atat mai bine apreciata in expozitie cu cat este mai aproape de standardul rasei – in acest caz este de dorit sa semene cat mai mult cu Pisica Leopard Asiatica (ALC).

 

Rozetele imense nesustinute de un corp wild  adica : urechile lungi si ascutite in locul celor mari in baza relativ scurte si cu varful rotunjit,  ochii plasati mai spre bot si cu o distanta mai mare decat cea la pisica, nasul larg si roz, barbia puternica, gatul lung si suplu, supletea si lungimea corpului, picioarele posterioare mai inalte decat cele anterioare, coda mai scurta si groasa si nu in ultimul rand calitatea parului care trebuie sa fie cat mai scurt si de o finite extrema + temperament specific rasei, sunt doar pisici obisnuite cu pete mari care nu au legatura cu standardul rasei Bengal/Bengaleze si implicit cu Pisica Leopard Asiatica (ALC).

Marii crescatori de pisica Bengal/Bengaleza, cum ar fi Marc King care si-a adus aportul la ameliorarea rasei Bengal/Bengaleze, au urmarit chiar selectia unor exemplare de Bengal/Bengaleza cu zonele albe prezente la ALC  in programul lor de selectie, obtinand white chest Bengal.

Va recomand sa studiati standardul unei rase, sa-l asimilati si abia apoi sa alegeti.

Pisica Bengal/Bengaleza trebuie sa fie un ALC care sa aiba toleranta si blandetea unei pisici domestice.  

 


   
Quote
(@andreea)
New Member
Joined: 8 ani ago
Posts: 4
 

Poti sa imi spui cateva cateva caracteristici de baza a pisicilor bengaleze? Daca vreau sa achizitionez un pui cum imi pot da seama daca e bengalez sau o pisica obisnuita cu un model asemanator bengalezelor?


   
ReplyQuote
(@cipriana)
Active Member Admin
Joined: 8 ani ago
Posts: 13
Topic starter  

Pisica bengal/bengaleza trebuie sa semene cat mai mult cu o pisica leopard asiatica (ALC), stramosul lor salbatic si sa fie sustinut(a) si de un pedigree.  Blana unui exemplar de calitate,  trebuie sa fie extrem de scurta si super fina. Senzatia tactila este unica. Nu suporta comparatie cu blana unei pisici obisnuite, este aproape ca si cand ai mangaia o chinchila sau un jaguar.


   
ReplyQuote
(@narakuro)
New Member
Joined: 5 luni ago
Posts: 3
 

pusikaaa pusimiii mukal.aa aabna


   
ReplyQuote
(@nanajoj)
New Member
Joined: 2 săptămâni ago
Posts: 3
 

bos minta kode nuklir obs


   
ReplyQuote
(@mboknana)
New Member
Joined: o săptămână ago
Posts: 4
 

supletea si lungimea corpului, picioarele posterioare mai inalte decat cuak baer chuakzzz


   
ReplyQuote
(@mboknana)
New Member
Joined: o săptămână ago
Posts: 4
 

supletea si lungimea corpului, picioarele posterioare mai inalte decat cuak baer chuakzzz


   
ReplyQuote
(@sususaya123456)
New Member
Joined: 14 ore ago
Posts: 3
 

halo guys


   
ReplyQuote
Share: