Forum

Notifications
Clear all

F-uri sau SBT-uri ?

7 Posts
4 Users
0 Reactions
3,624 Views
(@cipriana)
Active Member Admin
Joined: 8 ani ago
Posts: 13
Topic starter  

Este principala intrebare pe care si-o pun toti admiratorii rasei bengaleze/bengal atunci cand vor sa-si cumpere pentru prima oara un bengal/bengalez. Marea majoritate sunt tentati de F-uri, deoarece considera ca acestea sunt un fel de provocare, sunt mai exotice si mai greu de stapanit. Rasa bengaleza/bengal a fost creata pentru iubitorii de exotice deoarece isi mentin aspectul, miscarile, comportamentul pana intr-un punct al unui animal salbatic cu aspect de leopard, dar si cu caracterul echilibrat al pisicilor domestice. Pisica Leopard Asiatica (ALC) este un vanator foarte abil avand ghiare mult mai mari decat o pisica si o muscatura destul de serioasa. Impreuna cu agilitatea, o fac un pet periculos. F-urile isi mentin agresivitatea in grade apropiate de ale ALC-ului. In plus, F1 datorita fenomenului de heterozis isi depaseste ca talie genitorii - adica este mai mare ca talie decat un ALC si decat pisica. Deci, potentialul de risc este mai mare motiv pentru care F-urile sunt recomandate doar crescatorilor in anumite situatii - pentru ameliorarea bengalezelor/bengalilor din crescatorii , desi acelasi lucru se poate obtine prin programe de selectie puse bine la punct. Personal consider incrucisarea de intoarcere ( din nou ALC) fara sens in momentul in care exista zeci de mii de exemplare de bengaleze/bengal.

Pisicile bengaleze/bengal nu sunt pisici obisnuite, ele sunt animale exotice si avand un bengal adevarat este ca si cand ai detine un pui de leopard acasa.

SBT-urile pot fi si ele o provocare si ofera sansa satisfactiei proprietarului deoarece fiind foarte inteligente si greu de dominat, este o mare satisfactie sa le dresezi. In USA pisicile bengaleze/bengalele participa la concursuri de agility ca si cainii. 

In concluzie, bengalele/bengalezele pot mai mult decat stim noi sa le cerem.


   
Quote
(@andreea)
New Member
Joined: 8 ani ago
Posts: 4
 

Exista riscul sa devina agresive cu stapanii? Ataca doar daca se simt amenintate sau au un caracter agresiv indiferent de situatie?


   
ReplyQuote
(@cipriana)
Active Member Admin
Joined: 8 ani ago
Posts: 13
Topic starter  

F-urile au un potential de agresivitate mai ridicat deoarece genele parintelui salbatic sunt foarte pregnante in primele generatii hibride.  SBT-urile au caracteristicile de salbaticiune mult diluate, fiind mai aproape de pisicile domestice. Si nu in ultimul rand, pisicile bengal/bengaleze sunt antrenabile, adica datorita inteligentei lor comparabile cu cea a cainilor, invata foarte usor. Pisica bengaleza o poti modela asa cum doresti. Ca orice alta pisica, daca sunt amenintate sau agresate, se vor apara, dar nu sunt nativ violente. In USA au existat cai domestici si mustangii (caii salbatici) care odata domesticiti deveneau cei mai grozavi cai .Bengalul/ Bengaleza este mustangul pisicilor.


   
ReplyQuote
(@bola90-situs-slot-online-nexus-terlengkap)
New Member
Joined: 1 an ago
Posts: 3
 

NT


   
ReplyQuote
(@ug266-slot-gacor)
New Member
Joined: 1 an ago
Posts: 3
 

mantapp


   
ReplyQuote
(@ug266-slot-gacor)
New Member
Joined: 1 an ago
Posts: 3
 

hooh hooh


   
ReplyQuote
(@ug266-slot-gacor)
New Member
Joined: 1 an ago
Posts: 3
 

boro boro


   
ReplyQuote
Share: