Forum

Notifications
Clear all

Rase feline exotice

1 Posts
1 Users
0 Likes
2,128 Views
(@cipriana)
Active Member Admin
Joined: 7 ani ago
Posts: 13
Topic starter  

Pisica Bengaleza - FelisBengal

Pisica Bengaleza cunoscuta si ca Pisica Leopard a fost creata relativ recent in USA – in anul 1963 de către Jean Mill care a obținut primul hibrid intre o pisica (femela) rasa American Shorthair si un mascul sălbatic de Asian Leopard Cat (ALC) , puii obținuți având aspectul si petele unui leopard.
Aceasta rasa face parte din noua generație de pisici exotice si este încă destul de rara.

 Ashera

Rasa a luat naștere relativ recent, cu aproximativ 10 ani in urma. Este o pisica rezultata din încrucișarea a 2 feline domestice exotice. Rasa este considerata cea mai scumpa din lume, cea mai rara si cea mai mare din lume.

 Pisica Savannah

O rasa hibrida intre o pisica domestica obișnuita si o pisica sălbatica africana, Savanah seamănă cu un mic ghepard. Cu dungi exotice, cu o înălțime si o lungime ieșite din normal, pisica Savannah este foarte asemănătoare câinilor, din punct de vedere al personalității.

 Serengeti Cat

O rasa rezultata din încrucișarea unei pisici Bengal sau Bengaleza cu rasa Oriental Shorthair. Deși a luat naștere in USA in anul 1994 rasa este încă in faza de dezvoltare dorindu-se a se obține o pisica cu aspectul unui Serval dar fără a se folosi la încrucișare sânge sălbatic.  Din anul 2002 Serengeti Cat intra in clasele de evaluare in expozițiile organizate de TICA.

 Domestic Lynx

Aceasta noua rasa a fost creată in anul 1980 in USA prin încrucișarea pisicii sălbatice cu coada scurta si a Lynxului Canadian cu pisicile domestice. Este o pisica puternica, cu picioare destul de lungi, cu o structura osoasa robusta si musculatura bine dezvoltata.  Domestic Lynx este o rasa foarte rara.

 African Shorthair

Originara din Kenya Africa  numele original Khadzonzo sau Sokoke a trăit mult timp in pădurile Kenyei din districtul Sokoke, petrecându-si timpul in copaci. Sunt mari vânători de insecte. In anul 1983 oficial aceasta rasa a primit numele de African Shorthair. Prima recunoaștere oficiala a rasei a fost in anul 1992 de către Danemarca. La nivel internațional rasa este cunoscuta si sub numele de Sokoke.

 Pixie Bob

Rasa obținuta in anul 1985 in USA dintre o pisica femela numita Pixie cu polidactilie care a fost încrucișata cu o rasa de ras de talie mica. Noua rasa numita Pixie Bob a fost recunoscuta de TICA care a publicat standardul in anul 1998.


   
Quote
Share: