Pisica Bengaleza | Felisbengal Dante | FelisBengal®

Felisbengal Dante

Mascul pisica bengaleza pentru breeding – show in dezvoltare cu o constitutie si conformatie impresionanta;
Blana de super calitate cu pete si contrast tipic ALC, aspect similar F2, inteligent, foarte curios, jucaus;
Dublu invingator al clasei juniori in cadul expozitiei internationale de feline Sofisticat din octombrie 2016 Bucuresti.

Felisbengal Dante

Nume:
Linia tatalui:
Linia mamei:
Rasa:
Descriere:
Categorie:
Data nasterii:
Disponibilitate:
Pret:
Felisbengal Dante
Felisbengal Karisto
Casarocca Fatima of Felisbengal
Pisica Bengaleza / Bengal
Brown (black) spotted tabby SBT
Male Kitten for breeding & show
03.04.2016
Disponibil pentru vanzare
Va rugam sa ne contactati

Linie descendenta:
Casarocca Fatima of Felisbenga
Felisbengal Karisto

Si cateva informatii despre rasa bengal
Bengalezele sunt pisici sanatoase, fara probleme notabile (nu exista analize obligatorii, genetice sau de alta natura, care trebuie facute pisicilor din aceasta rasa), dar numai sub rezerva provenientei lor de la un crescator responsabil. Informatii suplimentare pot fi obtinute de la crescatori si in cadrul expozitiilor feline organizate de clubul SofistiCAT, acestea fiind un bun prilej de a vedea un exemplar valoros al rasei.Majoritatea crescatorilor responsabili isi testeaza insa cu regularitate pisicile reproducatoare pentru HCM (cardiomiopatie hipertrofica, pentru care nu exista teste genetice in cazul bengalezelor, nefiind predispuse ca rasa la aceasta boala, diagnosticarea facandu-se doar prin ecocardiografie) si PK Def (deficienta de piruvat – o forma de anemie cu afectarea ficatului, ca urmare a secretiei deficitare a unei enzime, diagnosticabila prin analize genetice). Tot in cazul acestora, optional, se recomanda consult oftalmologic periodic pentru excluderea cataractei, si radiografie pentru a exclude displazia de sold sau luxatia genunchilor.
Spre deosebire de alte rase de pisici, se pare ca bengalezele sunt aparent imune la leucemia felina, ceea ce a condus la includerea lor in diverse studii legate de o mai buna cunoastere a patologiei acestei boli. In cazul nedorit al unor eventuale operatii, trebuie avuta in vedere sensibilitatea usor crescuta fata de celelalte rase, a bengalezelor la substantele anestezice: medicul veterinar trebuie atentionat asupra acestui fapt, pentru a avea in vedere o monitorizare putin mai atenta din acest punct de vedere astfel incat sa se evite potentialele complicatii.
Va invitam sa vizitati si alte sectiuni ale site-ului nostru cum ar fi:
– MASCULI (Studs): Prezentarea reproducatorilor FelisBengal.
– FEMELE (Queens): Prezentarea reproducatoarelor FelisBengal

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: