Pisica bengaleza | Bengal silver baby | FelisBengal®

Cuib pisoi Bengal silver

Pisoi rasa Bengal, varietate Black silver spotted tabby SBT, varsta 2 luni.

Din dorinta de a obtine o pisica asemanatoare leopardului zapezilor, s-a hibridat pisica leopard asiatica (ALC) cu pisici argintii, dintre care cel mai frecvent cu rasa Egyptian Mau, obtinandu-se pisici cu culoarea de fond argintie, cu pete si desen similare celor aurii (brown). Din punct de vedere genetic, culoarea argintie este creata de o gena inhibitoare notata cu „I” care inhiba (nu elimina pigmentul cald adica auriul sau brown). Gena inhibitoare „I” este dominanta, ceea ce inseamna ca este suficienta una singura din pereche pentru a aparea un argintiu. Aceasta inseamna de asemenea, ca pentru a obtine o pisica argintie, macar un parinte sa fie argintiu. Nu exista purtatori de gena inhibitoare, o pisica este sau argintie, sau nu. Atunci cand un bengal silver/bengaleza argintie este obtinut(a) dintr-un silver si un brown ( deoarece gena inhibitoare nu distruge in totalitate pigmentul cald) apar zone cu pigmentatie diluata de brown – aceste exemplare se numesc tarnish. Daca gena „I” se afla in dublet, atunci exemplarele tarnish vor fi mult mai rare. Silverul/argintiul scos din 2 parinti argintii este mai curat ca si culoare.

Pisoi bengal Black silver spotted tabby SBT

Relativ frecvent, talia argintiilor este mai mare decat a celor pe brown, desi nu este o regula, iar blana poate fi putin mai lunga. Exista si variante extreme de silver unde fondul este aproape alb in loc de argintiu, iar petele si desenul sunt negre. Odata cu aparitia acestora au aparut si exemplare „charcoal” (carbune) la care fondul s-a inchis mergand spre negru ( a caror baza genetica nu este total elucidata).
Toate celelalte caracteristici ale bengalului/bengalezei se regasesc integral si la varietatea pe silver, standardul fiind acelasi.

Cuib pisoi Bengal silver

Nume:
Linia tatalui:
Linia mamei:
Rasa:
Descriere:
Categorie:
Birth date:
Disponibilitate:
Pret:
New baby
Felisbengal Golden Age
Felisbengal Snow
Pisica Bengaleza / Bengal
Black silver spotted tabby SBT
Baby
03.10.2016
Disponibil pentru vanzare
Va rugam sa ne contactati

Linie descendenta:
Felisbengal Golden Age
Felisbengal Snow

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: